Amerikan Gummeruksia

Sukulaisia rapakon takana – Glen Gummeruksen haastattelu  

Homer Emanuel Gummerus (sukutaulu 238)
Syntynyt: 26. kesäkuuta 1911 Painsdalessa, Michiganissa (Michiganin yläniemimaa).
Hänen vanhempansa (Glenin isovanhemmat) ovat Helsingin seudulta kotoisin olevat Anna Rachel Saari ja Vaino (Väinö) Gummerus (sukutaulu 160). He saapuivat Yhdysvaltoihin vuosisadan vaihteessa.
Homerin perhe muutti Detroitiin noin 1918, ja Homer jäi yläniemimaalle auttamaan isoisäänsä.

Homer muutti myöhemmin Detroitiin vanhempiensa kanssa noin vuonna 1924, kun hän tapasi pari muuta sisarustaan, jotka syntyivät sen jälkeen, kun he muuttivat yläniemimaalta. Hänellä oli yhteensä 10 sisarusta, joista kaksi kuoli nuorena).

Homer työskenteli monenlaisissa tehtävissä, kunnes hän lopulta työskenteli Ford Motor Companyssa vuodesta 1934 vuoteen 1972, jolloin hän jäi eläkkeelle.

Glen Gummerus sukutaulussa
Glen Gummeruksen sukupuuta sukukirjan osan III sivulla 162

Homer tapasi Dorothy Fosnessin (syntynyt 9. kesäkuuta 1910, hänen isänsä oli Abrahamson) ja he menivät naimisiin 16. marraskuuta 1940.
Heidän lapsensa ovat David (kuollut), John, Deborah ja Glen Gummerus.
Johnin vaimo Marianna Gummerus (ja hänen perheensä) puhuvat sujuvasti suomen kieltä.

Glen tehnyt työuransa Fordin tehtailla

Glen Edward Gummerus (taulu 444-5), syntynyt 18. marraskuuta 1949 Detroitissa, Michiganissa. Hän varttui Southfieldissä vanhempiensa ja sisarustensa kanssa. Glen oli Yhdysvaltain armeijassa vuosina 1970-1972, hän asui Yhdysvalloissa ja oli tankinkuljettaja ja miehistön jäsen.

Glen työskenteli Ford Motor Companyssa 1972-2004 hänen isänsä Homerin jäätyä eläkkeelle. Hän oli nosturinkuljettaja sekä monissa muissa tehtäviä Fordin Rouge Riverin tehtaalla.


Glen ja Marsha Friend menivät naimisiin 11. elokuuta 1972 ja heillä on kolme lasta. Farrah Ritter, Staci Wodolan ja Gordon Gummerus. Glenin ja Marshan perheessä on yhteensä 7 lastenlasta, 2 tyttöä ja 5 poikaa (2 sarjaa kaksospoikia).

Glen nauttii tällä hetkellä eläkkeellä olemisesta, lapsenlapsistaan, rakastaa matkustamista ja pelaa golfia Gordonin kanssa aina kun mahdollista. Gordon ja Glen ovat ostaneet vuosimallin 1949 Ford F1 -avolava-auton harrastaakseen yhdessä sen kunnostus- ja entisöintiprojektia.

Glen ja Gordon Gummerus sukutaulussa
Glenin tiedot sukukirjassa III
Gordon ja Katherine Gummeruksen perhe

Gordon on 34-vuotias, ja hän työskentelee kokopäiväisenä palokapteenina Green Oakin palolaitoksella. Hän on osastolla ensiapu- ja ambulanssikouluttaja sekä palotarkastaja. Gordonilla ja hänen vaimollaan Katherine (Lankford) Gummeruksella on kaksospojat, George Edward ja Grayson Ellsworth, jotka täyttävät 3 vuotta lokakuussa 2022.

Glenin ja Gordonin yhteinen harrastus on Vm 1949 F1 Fordin entisöinti

Haastattelun on tehnyt Glen Gummeruksen miniä, Katherine Gummerus o.s. Lankford