Kategoriat
Uutiset

Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laineesta vuorineuvos

Tasavallan presidentti on myöntänyt vuorineuvoksen nimen ja arvon sukulaisellemme Valmet Oyj:n toimitusjohtaja Pasi Laineelle joulukuussa 2020

PasiLaine
Vuorineuvos Pasi Laine

Toimitusjohtaja, vuorineuvos Pasi Laine on syntynyt vuonna 1963. Hän on toiminut Valmetin toimitusjohtajana joulukuusta 2013 lähtien. Ennen Valmetia Pasi Laine toimi useissa eri johtotehtävissä Metson eri liiketoimintayksiköissä. Laine oli Metson johtoryhmän jäsen vuosina 2006–2013 sekä Metson varatoimitusjohtaja ja toimitusjohtajan sijainen vuosina 2011–2013.

Pasi Laine toimii seuraavissa luottamustehtävissä: Keskinäisen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen hallituksen puheenjohtaja ja SSAB:n hallituksen jäsen. 

Tarkempaa tietoa toimitusjohtaja, vuorineuvos Pasi Laineen työurasta löytyy osoitteesta https://www.valmet.com/fi/valmet-yrityksena/valmetin-johto/johtoryhma/

Pasi Laine on sukulaisemme Ärrälän II -sukuhaarasta. Hän on Heikki Korppoon tyttärenpoika.
Kategoriat
Uutiset

Tiedustelu Alppilentäjiin ja Herman Gummerukseen liittyen



Sukuyhdistyksellemme on tullut tällainen tiedustelu ja jos jollakulla sukulaisista on jotain lisätietoa asiasta, laittakaa tietoa uutisen lopussa olevaan sähköpostiosoitteeseen
Alppilentäjät_elokuva
Kuvakaappaus Alppilentäjät-elokuvan kotisivuilta

Toteutimme Ilkka Liettyän kanssa viime vuonna Alppilentäjät-dokumenttielokuvan Alppilentäjien kohtalokkaan lennon 100-vuotismuiston kunniaksi. Nämä suomalaislentäjät olivat tuomassa Italiasta Suomen ilmailuvoimille kahta lentovenettä, mutta molemmat koneet tuhoutuivat Sveitsissä syyskuussa 1920. Samalla kaikki kolme suomalaislentäjää ja mukaan lähtenyt italialainen mekaanikko saivat surmansa. Turmapäivää vietetään edelleen Suomen ilmavoimien vainajien muistopäivänä. Elokuvan teatterilevitys jäi valitettavasti pahasti koronan jalkoihin, mutta toivottavasti sitä päästään jatkamaan syksyllä. Elokuva esitetään myöhemmin myös TV:ssä.

Tietoa elokuvasta https://alppilentajat.fi/

Alppilentäjistä Wikipediassa https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Alppilent%C3%A4j%C3%A4t

Herman Gummerus liittyy Alppilentäjiin, koska hän Suomen edustajana Roomassa kävi tapaamassa suomalaisia lentäjiä Savoian tehtailla Sesto Calendessa. Elokuvaa tehdessämme olimme vielä perinteisessä käsityksessä, että Alppilentäjien koneisiin ei ollut lennolle maalattu Suomen ilmavoimien tunnuksia. Nyt olen saanut tiedon, että Herman Gummerus olisi Sesto Calendessa käydessään ottanut kuvan lentäjistämme heidän koneensa edessä.

Ja tieto kertoo, että kuva olisi myös painettu johonkin hänen kirjoistaan. Tämä kuva olisi historiallisesti merkittävä jo siksi, että se olisi ainoa olemassa oleva valokuva lentäjistä ja heidän koneistaan. Murskaantuneista koneista Sveitsissä sen sijaan on runsaasti kuvia. Lisäksi saamani tieto kertoo, että ainakín kuvassa olevassa koneessa olisi ollut Suomen ilmailuvoimien tunnus. Toivoisimme voivamme päivittää sekä elokuvaa että vallinnutta käsitystä tällä ainutlaatuisella kuvalla ja tiedolla.

Olen yrittänyt jäljittää kuvaa/kirjaa sekä kirjastolaitoksen että antikvariaattien kautta, mutta toistaiseksi turhaan. Kysynkin, voisiko yhdistyksenne kautta löytyä vinkkiä, mistä Gummeruksen kirjasta on kysymys?

Toiveikkaana
Pekka Potka
pekkapotka@me.com

Kategoriat
Uutiset

Olet lämpimästi tervetullut Emmanpäivän Gaalaan!

Suvun kevätjuhlaa vietetään tänä vuonna ajallemme tyypilliseen tapaan virtuaalisesti – kasvokkain kohtaamisia odotellessa.

”Gummerus-Pihkalan Emmanpäivän Gaala” järjestetään keskiviikkona 19.5.2021 klo 19 alkaen Zoomissa.

”Melkein kuin Emma Gaala, mutta hauskempi”

Ohjelmassa on luvassa sopivana kimarana asiaa, viihdettä, musiikkia, yhteistä rupattelua ja luonnollisesti nyyttikestiperiaatteilla omien herkkujen nauttimista.

Ohjelma

18.30 Linjat auki, Zoom-yhteyksien testailua, Matti Pihkala

19.00 Gaalaillan avaus, hallituksen puheenjohtaja Anu Korppoo

19.10 Vieraana tietokirjailija, FT Kalle Virtapohja. Hänen alustuksensa jälkeen seuraa ”Keskustelua Tahkosta”, johon kaikki Lauri ”Tahko” Pihkalan elämästä kiinnostuneet voivat osallistua.

19.45 Laulaja-lauluntekijä Emma Pihkala esiintyy

20.00 Sukulaisten kuulumisia, vapaata rupattelua virtuaalisissa ryhmähuoneissa ja gaalasalissa.

20.15 Kurkistus sukutuotteiden ”G-P Shopin” tarjontaan, Tuula Pihkala

20.30 Emma Pihkala esiintyy

20.40 Sukuaiheinen tietokilpailu

20.50 Sukuyhdistyksen tulevasta toiminnasta ja päätössanat,  Anu Korppoo

21.00 Gaalan virtuaaliset jatkot vapaan seurustelun ja sukulaisiin tutustumisen merkeissä aina valomerkkiin saakka

Ohjelma tulostettavana tiedostona (pdf)

Pukeutumiskoodi:

Asu vapaa, mutta pakollinen – ainakin kameraan näkyvillä osilla

Esiintyjistä

Kalle Virtapohja
Tietokirjailija Kalle Virtapohja

Gaalan asiantuntijavieraanamme on tietokirjailija ja toimittaja, FT Kalle Virtapohja, joka on Tahko Pihkala-seuran tilauksesta kirjoittamassa elämänkertateosta Lauri ”Tahko” Pihkalasta.

Emma Pihkala
Laulaja-lauluntekijä Emma Pihkala. Kuva: Jakke Nikkarinen

Gaalan artistivieraana on illan nimipäivän sankaritar, laulaja-lauluntekijä, erityisopettaja Emma Pihkala. Emman musiikista kerrotaan hänen facebook-sivuillaan

Tahko Pihkalan patsas
Pysyykö Tahko Pihkala vielä jalustallaan?

Kiitetty ja kiistelty persoona


Tahko Pihkala on viime vuosina tuotu esiin varsin kriittisinkin kommentein koskien mm. hänen väitettyä roolia kansalaissodan vaiheissa.
Miten nämä vaikuttavat kokonaisarvioon hänen elämäntyöstään?

Miten liityn Gaalaan Zoomissa?

Mikäli et ole aiemmin osallistunut Zoomin avulla pidettyyn etätapaamiseen, kannattaa tutustua etukäteen näihin yksityiskohtaisiin ohjeisiin. Lyhyempi video-ohje löytyy täältä.

Jos haluat jo etukäteen harjoitella Zoomin käyttöä, laita sähköpostiviestiä

Gaalaamme pääset liittymään tämän linkin kautta 19.5.2021 klo 18.30 alkaen: https://us02web.zoom.us/j/89416355450

Erillistä ennakkoilmoittautumista Gaalaan ei tarvita.

HallitusZoomissa

Sukuyhdistyksemme hallitus toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi keväiseen gaalajuhlaamme!

Kategoriat
Uutiset

Lisätietoa Emmanpäivän Gaalasta

Sukumme ”ensimmäinen perinteinen” virtuaalinen kevätjuhla alkaa ohjelmasisällöltään hahmottua. Tässä hieman maistiaisia.

Kategoriat
Uutiset

Emmanpäivän Gaala 19.5.2021

Suvun kevätjuhlaa vietetään tänä vuonna ajallemme tyypilliseen tapaan virtuaalisesti.

”Gummerus-Pihkalan Emmanpäivän Gaala” järjestetään keskiviikkona 19.5.2021 klo 19 alkaen Zoomissa.

Ohjelmassa tulee olemaan sopivana kimarana asiaa, viihdettä, yhteistä rupattelua ja luonnollisesti nyyttikestiperiaatteilla omien herkkujen nauttimista.

Lisätietoja ja liittymisohjeet lähiaikoina kotisivuillamme ja some-kanavissamme.

”Melkein kuin Emma Gaala, mutta hauskempi”

Kategoriat
Tarinat

Sukumme kasvoja tänään: Risto Sarsa

Yhdistyksemme Youtube-kanavalla jatkuu nyt sarjamme: Sukumme kasvoja tänään.

Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia tässä sarjassa haastateltavista sukulaisistamme. Ehdotukset voit lähettää täältä.

Tämänkertainen haastateltavamme on Risto Sarsa. Hän on 62-vuotias Hausjärven Ryttylässä asuva terapeutti.

Haastattelussa on kaksi osaa. Niistä ensimmäinen keskittyy Risto Sarsan suvun tarinoihin ja hänen omaan suhteeseen sukuun ja sukulaisuuteen:

Haastattelun toinen osa paneutuu Risto Sarsan omaan varsin monivaiheiseen elämäntarinaan. Lopussa hän kertoo ajatuksiaan parhaillaan elettävästä poikkeuksellisesta ajasta:

Kategoriat
Uutiset

Uusi haastattelu tulossa YouTube-kanavallemme

Haastattelusarjassamme ”Sukumme kasvoja tänään” on lähipäivinä tulossa uusi jakso. Tässä hieman raotetaan verhoa vielä salaisuutena pidetyn haastateltavan persoonan edestä.

Pysy siis kanallamme tai tee siitä itsellesi tilattu kanava!

Kategoriat
Jäsenasiat

Jäsenmaksulaskutus vuodelta 2021 käynnissä

Yhdistyksemme jäsenistölle on lähetetty jäsenen oman toivomuksen mukaisesti joko postitse tai sähköpostilla lasku jäsenmaksusta vuodelle 2021. Jäsenmaksu yksilöjäseniltä on 30€ vuodessa ja perhejäsenyys maksaa 35€ vuodessa. Maksathan laskun siihen merkittyyn eräpäivään mennessä käyttäen laskulla olevaa tilinumeroa ja viitenumeroa.

Jäsenmaksulaskupohja 2021

Mitä jäsenyydellä saat

 • saat kiintoisaa tietoa suvun historiasta ja nykypäivästä
 • saat tilaisuuden tavata sukuseuran jäseniä, tutustut näin uusiin sukulaisiin
 • voit hankkia tyylikkäitä sukutuotteita
 • saat jäsenlehtemme Gummerus-Pihkalan Sanomat
 • voit tuottaa sisältöjä somekanaviimme
 • mahdollisuus yhteisölliseen toimintaan
 • voit osallistua sukutapahtumiimme joko paikan päällä tai etänä

Olet jäsen, mutta et saanut laskua?

Jos olet ollut yhdistyksemme jäsen, mutta et ole lähipäivinä saanut jäsenmaksulaskua joko postitse tai sähköpostilla, syy voi olla jokin seuraavista:

Haluatko laskun paperisena vai sähköpostiin?

Se, että meillä on jäsenen sähköpostiosoite tiedossamme, ei vielä tarkoita suostumusta laskujen lähettämiseen sähköpostilla.
Anna siis tähän erikseen lupa! Sen voit tehdä helpoimmin tällä tällä lomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen gummeruspihkala@gmail.com

Etkö vielä ole jäsen? Liity nyt!

Moni sukulaisemme on ehkä seurannut yhdistyksemme toimintaa vaikkapa sosiaalisen median kanavillamme, kuten Facebookin ryhmässä tai Instagramissa. Silti jäsenyyttä yhdistykseemme ei vielä kenties ole haettu.

On ehkä vielä syytä korostaa, että vaikka sukuyhdistys nojaa vahvasti sukumme monipuoliseen ja vahvaan kulttuuriperintöön, se elää vahvasti myös nykyajassa ja jo sääntöjensä perusteella sen tarkoituksena on herättää ja kehittää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta suvun jäsenten kesken.

Nykyään puhutaan yhteisöllisyydestä, ja siihen sukuyhdistyksen toiminta antaa mainioita mahdollisuuksia. Erityisesti nuorempien sukumme ikäluokkien osallistumista kannustamme ja toivomme heidän tuovan uusia ideoita ja toimintamuotoja mukanaan. Toimintasuunnitelmamme vuoteen 2023 asti.
Tule rohkeasti mukaan!

Liity jäseneksi tällä lomakkeella.

Kategoriat
Uutiset

Aineistot Gummerus-Pihkalan Sanomiin

Aineistoa jäsenlehteen kaivataan

Gummerus-Pihkalan Sanomat -jäsenlehden seuraavan numeron aineiston kokoaminen on jo käynnissä. Lehti ilmestyy touko-kesäkuun vaihteessa. Myös kotisivuillemme haemme jatkuvasti materiaalia. Näihin molempiin hankkeisiin tarvitsemme aktiivisten sukulaistemme – myös sinun – apuasi!

Lähetä aineistoa, ehdota juttuaihetta tai haastateltavaa

Onko sinulla sukumme menneisiin tai nykyisiin vaiheisiin liittyviä valokuvia? Myös uutiset ja muut kuulumiset ovat kovin tervetulleita. Jos sinulla ei ole valmista juttua tai aineistoa, otamme vastaan myös niitä koskevia ideoita.

Entä onko sinulla sukuumme liittyvä tarina – uusi, vanha, hauska, surullinen, tekstimuotoinen, kuvallinen, äänite – jonka haluaisit jakaa joko tähän ryhmään, kotisivuillemme tai jäsenlehteemme?

Ilmoita sukulehdessä

Tarjoamme nyt sukulaistemme yrityksille tai muille yhteisöille mahdollisuuden saada lehteen kannatusilmoituksia.Julkaisu tulee olemaan kokoa A5 ja sen kokonaisssivumäärä on noin 20-24 sivua (painosmäärä huikea noin 200 kpl) ja tarjoamme kannatusilmoitustilaa seuraavasti:

 • takakansi värillinen 275 €
 • koko sivu mv 250 €
 • puoli sivua mv 125 €
 • neljännessivu mv 75 €

Jos kiinnostuit tällaisesta mahdollisuudesta tehdä yritystäsi tai organisaatiotasi tunnetuksi, lähetä mieluusti painokelpoinen logo tai muu aineistosi 15.4.2021 mennessä sähköpostitse osoitteella gummeruspihkala@gmail.com ja kerro samalla, minkäkokoisen ilmoituksen haluat.

Ilmianna kiinnostava sukulainen!

Tai tiedätkö henkilön, jolta tarinan voisi saada tai jota voisi haastatella? Ilmianna hänet!
Sen voit tehdä vaikka sähköpostilla gummeruspihkala@gmail.com tai tällä lomakkeella.

Kategoriat
Uutiset

Jouluntervehdys

Koronapandemian vuoksi tätä joulua vietämme poikkeuksellisissa oloissa. Sukulaisvierailut on syytä minimoida tai jättää kokonaan väliin. Muistetaan kuitenkin muilla tavoin pitää yhteyttä sukulaisiimme ja läheisiimme. Toivoa herättää myös lähiaikoina alkava rokotuskampanja.

Sukuyhdistyksemme hallitus toivottaa jäsenistöllemme, muille sukulaisillemme kuten kaikille muillekin turvallista ja toivorikasta joulunaikaa!

Niin ikään toivotamme hyvää tulevaa vuotta 2020, jolloin sukutapaamisemme Turussa elokuussa voisi normaalioloissa jo toteutua.