Kategoriat
Tarinat

Sukumme kasvoja tänään: Risto Sarsa

Yhdistyksemme Youtube-kanavalla jatkuu nyt sarjamme: Sukumme kasvoja tänään.

Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia tässä sarjassa haastateltavista sukulaisistamme. Ehdotukset voit lähettää täältä.

Tämänkertainen haastateltavamme on Risto Sarsa. Hän on 62-vuotias Hausjärven Ryttylässä asuva terapeutti.

Haastattelussa on kaksi osaa. Niistä ensimmäinen keskittyy Risto Sarsan suvun tarinoihin ja hänen omaan suhteeseen sukuun ja sukulaisuuteen:

Haastattelun toinen osa paneutuu Risto Sarsan omaan varsin monivaiheiseen elämäntarinaan. Lopussa hän kertoo ajatuksiaan parhaillaan elettävästä poikkeuksellisesta ajasta:

Kategoriat
Uutiset

Uusi haastattelu tulossa YouTube-kanavallemme

Haastattelusarjassamme ”Sukumme kasvoja tänään” on lähipäivinä tulossa uusi jakso. Tässä hieman raotetaan verhoa vielä salaisuutena pidetyn haastateltavan persoonan edestä.

Pysy siis kanallamme tai tee siitä itsellesi tilattu kanava!

Kategoriat
Jäsenasiat

Jäsenmaksulaskutus vuodelta 2021 käynnissä

Yhdistyksemme jäsenistölle on lähetetty jäsenen oman toivomuksen mukaisesti joko postitse tai sähköpostilla lasku jäsenmaksusta vuodelle 2021. Jäsenmaksu yksilöjäseniltä on 30€ vuodessa ja perhejäsenyys maksaa 35€ vuodessa. Maksathan laskun siihen merkittyyn eräpäivään mennessä käyttäen laskulla olevaa tilinumeroa ja viitenumeroa.

Jäsenmaksulaskupohja 2021

Mitä jäsenyydellä saat

 • saat kiintoisaa tietoa suvun historiasta ja nykypäivästä
 • saat tilaisuuden tavata sukuseuran jäseniä, tutustut näin uusiin sukulaisiin
 • voit hankkia tyylikkäitä sukutuotteita
 • saat jäsenlehtemme Gummerus-Pihkalan Sanomat
 • voit tuottaa sisältöjä somekanaviimme
 • mahdollisuus yhteisölliseen toimintaan
 • voit osallistua sukutapahtumiimme joko paikan päällä tai etänä

Olet jäsen, mutta et saanut laskua?

Jos olet ollut yhdistyksemme jäsen, mutta et ole lähipäivinä saanut jäsenmaksulaskua joko postitse tai sähköpostilla, syy voi olla jokin seuraavista:

Haluatko laskun paperisena vai sähköpostiin?

Se, että meillä on jäsenen sähköpostiosoite tiedossamme, ei vielä tarkoita suostumusta laskujen lähettämiseen sähköpostilla.
Anna siis tähän erikseen lupa! Sen voit tehdä helpoimmin tällä tällä lomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen gummeruspihkala@gmail.com

Etkö vielä ole jäsen? Liity nyt!

Moni sukulaisemme on ehkä seurannut yhdistyksemme toimintaa vaikkapa sosiaalisen median kanavillamme, kuten Facebookin ryhmässä tai Instagramissa. Silti jäsenyyttä yhdistykseemme ei vielä kenties ole haettu.

On ehkä vielä syytä korostaa, että vaikka sukuyhdistys nojaa vahvasti sukumme monipuoliseen ja vahvaan kulttuuriperintöön, se elää vahvasti myös nykyajassa ja jo sääntöjensä perusteella sen tarkoituksena on herättää ja kehittää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta suvun jäsenten kesken.

Nykyään puhutaan yhteisöllisyydestä, ja siihen sukuyhdistyksen toiminta antaa mainioita mahdollisuuksia. Erityisesti nuorempien sukumme ikäluokkien osallistumista kannustamme ja toivomme heidän tuovan uusia ideoita ja toimintamuotoja mukanaan. Toimintasuunnitelmamme vuoteen 2023 asti.
Tule rohkeasti mukaan!

Liity jäseneksi tällä lomakkeella.

Kategoriat
Uutiset

Aineistot Gummerus-Pihkalan Sanomiin

Aineistoa jäsenlehteen kaivataan

Gummerus-Pihkalan Sanomat -jäsenlehden seuraavan numeron aineiston kokoaminen on jo käynnissä. Lehti ilmestyy touko-kesäkuun vaihteessa. Myös kotisivuillemme haemme jatkuvasti materiaalia. Näihin molempiin hankkeisiin tarvitsemme aktiivisten sukulaistemme – myös sinun – apuasi!

Lähetä aineistoa, ehdota juttuaihetta tai haastateltavaa

Onko sinulla sukumme menneisiin tai nykyisiin vaiheisiin liittyviä valokuvia? Myös uutiset ja muut kuulumiset ovat kovin tervetulleita. Jos sinulla ei ole valmista juttua tai aineistoa, otamme vastaan myös niitä koskevia ideoita.

Entä onko sinulla sukuumme liittyvä tarina – uusi, vanha, hauska, surullinen, tekstimuotoinen, kuvallinen, äänite – jonka haluaisit jakaa joko tähän ryhmään, kotisivuillemme tai jäsenlehteemme?

Ilmoita sukulehdessä

Tarjoamme nyt sukulaistemme yrityksille tai muille yhteisöille mahdollisuuden saada lehteen kannatusilmoituksia.Julkaisu tulee olemaan kokoa A5 ja sen kokonaisssivumäärä on noin 20-24 sivua (painosmäärä huikea noin 200 kpl) ja tarjoamme kannatusilmoitustilaa seuraavasti:

 • takakansi värillinen 275 €
 • koko sivu mv 250 €
 • puoli sivua mv 125 €
 • neljännessivu mv 75 €

Jos kiinnostuit tällaisesta mahdollisuudesta tehdä yritystäsi tai organisaatiotasi tunnetuksi, lähetä mieluusti painokelpoinen logo tai muu aineistosi 15.4.2021 mennessä sähköpostitse osoitteella gummeruspihkala@gmail.com ja kerro samalla, minkäkokoisen ilmoituksen haluat.

Ilmianna kiinnostava sukulainen!

Tai tiedätkö henkilön, jolta tarinan voisi saada tai jota voisi haastatella? Ilmianna hänet!
Sen voit tehdä vaikka sähköpostilla gummeruspihkala@gmail.com tai tällä lomakkeella.

Kategoriat
Uutiset

Jouluntervehdys

Koronapandemian vuoksi tätä joulua vietämme poikkeuksellisissa oloissa. Sukulaisvierailut on syytä minimoida tai jättää kokonaan väliin. Muistetaan kuitenkin muilla tavoin pitää yhteyttä sukulaisiimme ja läheisiimme. Toivoa herättää myös lähiaikoina alkava rokotuskampanja.

Sukuyhdistyksemme hallitus toivottaa jäsenistöllemme, muille sukulaisillemme kuten kaikille muillekin turvallista ja toivorikasta joulunaikaa!

Niin ikään toivotamme hyvää tulevaa vuotta 2020, jolloin sukutapaamisemme Turussa elokuussa voisi normaalioloissa jo toteutua.

Kategoriat
Uutiset

Tilaa sukutuotteet jouluksi viimeistään 15.12.

Kotisivuiltamme löytyy mukava valikoima joululahjoiksi sopivia sukutuotteita yhtä lailla kovaan kuin pehmeäänkin pakettiin.

Tee kuitenkin tilauksesi viimeistään 15.12.2020, jolloin tilaukset ehditään käsitellä ennen 20.12., jolloin postin toiminnasta riippuen ehdit jopa vielä saada tuotteet jouluun mennessä pukinkonttiisi.

Tilaukset tehdään tällä lomakkeella ja tuotteet toimitetaan. kun ne ja niiden postituskulut on maksettu yhdistyksen tilille. Tutustu tilausohjeisiin tuotesivulla.

Kategoriat
Tuotteet

Pihkatunturin joululahjavinkit

Black Friday on ohi ja adventin myötä siirrymme kohti valoisampia aikoja ja joulunaikaa. Korona-aikana ei kannata lähteä ostoskeskuksiin tai muihin viruslinkoihin lahjahankintoihin, vaan Pihkatunturin Matti-tontun ohjeilla voit tilata lahjoiksi tai itsellesi näppärästi sukutuotteita verkosta.

Tsekkaa Pihkatunturin lahjapajan mainiot lahjavinkit:

Kategoriat
Uutiset

Taina Uusitalo esittelee Herman Gummerus -kirjan

”Herman Gummerus – aktivisti ja diplomaatti” -kirjan julkistustilaisuus pidettiin 15.11.2020 verkossa.

Historiantutkija Taina Uusitalo esitteli teoksen tilaisuudessa ja tallenne hänen esityksestään löytyy YouTune-kanavaltamme-

Kirja on tilattavissa verkkosivuiltamme. Lisätiedot ja linkki tilauslomakkeelle löytyvät täältä.

Kategoriat
Uutiset

Uusi kirjamme ”Herman Gummerus – aktivisti ja diplomaatti” nyt saatavana!

Herman Gummeruksen vaiherikkaasta elämästä ja toiminnasta kertova teos on nyt tilattavissa sukuyhdistykseltä. Herman Gummerus oli Suomen itsenäistymisen eteen uurastanut aktivisti, jääkäriliikkeen Tukholman ulkomaanvaltuuskunnan jäsen ja itsenäisen Suomen ensimmäisiä diplomaatteja. Hän oli myös yhteiskunnalliselta näkemykseltään liberaali mies, joka kannatti työväestön aseman parantamista ja kansanvaltaa.

Herman Gummerus - aktivisti ja diplomaatti

Uusi teos käsittää Herman Gummeruksen elämäkerran 1800-1900-lukujen taitteesta vuoteen 1925, hänen aktiivisilta vuosiltaan. Turkulainen historiantutkija Taina Uusitalo on kirjoittanut teoksen tietokirjaksi, jossa on yksityiskohtainen lähdeviitteistys. Tekijä nivoo Herman Gummeruksen elämän käänteet aikakauden kontekstiin ja maalaa näin elävän kuvan sukulaisemme elämänkäänteistä ja ajoittain jännittävistäkin vaiheista.

Herman Gummerus kuului sukumme virkamieshaaraan ja oli taiteilijana tunnetun Olga Gummerus-Ehrströmin veli.

Kirjan hinnan ja tilausohjeet löydät tuotesivulta ja sen voi tilata tämän lomakkeen kautta sivun kautta tai sähköpostitse sukuyhdistyksen sihteeriltä.


Kirjan julkistustilaisuus pidetään verkossa sunnuntaina 15.11.2020 klo 17. Lue lisätiedot.

Kategoriat
Uutiset

Herman Gummerus – aktivisti ja diplomaatti -kirjan julkistustilaisuus 15.11.2020

Sukuyhdistyksemme on kustantanut Taina Uusitalon kirjoittaman teoksen ”Herman Gummerus – aktivisti ja diplomaatti”. Kirjan julkistustilaisuus pidetään verkossa Zoom-ohjelmistolla sunnuntaina 15.11.2020 klo 17.

Kirjan tekijä esittelee teoksen tilaisuudessa ja hänelle voi esittää siihen liittyviä kysymyksiä.

Lähipäivinä kerromme näillä sivuilla lisätietoja kirjasta ja siitä, miten tämän kiintoisan teoksen voit tilata.

Virtuaaliset pikkujouluglögit

Kirjan julkistamistilaisuuteen on yhdistetty sukuyhdistyksemme pikkujouluglögit, jotka ajan hengen mukaisesti vietetään virtuaalisesti verkossa.

Omat juomat ja piparit mukaan!

Varaa oma tonttulakki ja joulujuomasi ja tule mukaan vaihtamaan kuulumisia, kertomaan tai kuulemaan tarinoita ja tutustumaan sukulaisiisi!

Tilaisuus pidetään Zoomissa – näin pääset mukaan

Jos Zoomin käyttö on sinulle entuudestaan tuttua, liity mukaan kirjan julkistustilaisuuteen ja pikkujouluglögeille tämän linkin kautta: https://us02web.zoom.us/j/89934638870 Laita tämä linkki talteen!

Jos taas Zoom on sinulle uusi tuttavuus, kannattaa tutustua etukäteen ohjeisiin tämän sovelluksen käyttöön ottamisesta.

Ilmoittautuminen

Tilaisuuteen ei tarvitse etukäteen ilmoittautua, vaan voit suoraan liittyä siihen mukaan tapahtumapäivänä klo 16.45 alkaen mukaan tämän linkin kautta.

Jos sinulla on kuitenkin jotakin tilaisuuteen, kirjaan tai Zoomin käyttöön liittyvää kysyttävää, laita postia osoitteella gummeruspihkala@gmail.com

Tapaamisiin 15.11.2020!