Tarinat

Suvuilla on tuhansia tarinoita. Niitä on suullisena perintötietona, asiakirjoina, päiväkirjoina, kirjeinä ja kirjoina.

Yhtä lailla tarinoita voi olla vanhoissa valokuva-albumeissa kuin myös nykyajan videotallenteina vaikka Youtubessa tai Instagramissa. Se voi olla myös runo, laulu, musiikkiesitys tai taulu.

Monitoimimiehen tarina

Risto Sarsa kertoo tarinoita suvustaan, mutta erityisesti oman vaiheikkaan ja kasvutarinansa. Hän on ollut elämässään monessa mukana niin koulutuksensa ja ammattiensa  (teologia, kielet, talous, IT, HR, diakonia, terapia) kuin asuinpaikkojensa osalta. Ryhtyipä hän 61-vuotiaana vielä yrittäjäksikin.

Katso ja kuuntele tarina

Aktivistin ja diplomaatin tarina

Herman Gummerus oli Suomen itsenäistymisen eteen uurastanut aktivisti, jääkäriliikkeen Tukholman ulkomaanvaltuuskunnan jäsen ja itsenäisen Suomen ensimmäisiä diplomaatteja. Hän oli myös yhteiskunnalliselta näkemykseltään liberaali mies, joka kannatti työväestön aseman parantamista ja kansanvaltaa. Herman Gummeruksen tarinasta voit lukea yhdistyksemme kustantamasta kirjasta, jonka tässä tallenteessa Taina Uusitalo esittelee.

Päihteistä toipuneen tarina

Avominne Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mika Arramies kertoo suhteestaan sukuunsa, tarinoita sukulaisistaan ja oman tarinansa päihteistä toipuneena miehenä  ja urastaan menestyvänä yrittäjänä ja yrityksensä toimintafilosofiasta.

Rekolan muisteluita

Elina Jantunen os. Pihkala, 85 v. (s. 14.4. 1918 Jyväskylässä) kirjoitti nämä muistelmat 25.8.2003 ja ne äivät hänen viimeiseksi kirjoituksekseen ennen hänen kuolemaansa 4.9.2003. Tekstin on alkuperäisestä lyhentänyt sukujulkaisua varten hänen vanhin poikansa Matti Jantunen. Tutustu Rekolan ja Jokipolven tilan värikkäseen elämään vuosina 1925-1939.

Lue muistelut

Sukupolvenvaihdos S/S Satulla

Suvun monen jäsenen tuntemalla höyrylaiva S/S Satulla seilaa uusi sukupolvi. Edellinen omistaja Jaakko Gummerus myi perinteikkään paatin serkkunsa Risto Pihkalan pojantyttärelle Eija Pihkalalle ja tämän miehelle Jarkko Rädylle jo vuonna 2013. Vuodet ovat menneet mukavasti höyrylaivailun saloja opiskellen, kesät seilaten ja talvet laivaa korjaten ja puunaten koko lähisuvun voimin. Kesällä 2019 Satua kohtasi harvinainen kunnia.

Lue tarina

Paikka Sinun sukutarinallesi